" K a r m i l a "

ONLINE DIARY

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here






Study Week Ke Stado Week Or Ronda Week . }
Tuesday, 11 November 2014 | 09:10 | 0Comment


Bismillahirrahmanirrahim . Fuh *Lambai tangan sambil lap habuk*
Lama gila gila gilaaa lah tak update blog , serius sangat lamaaa sampai lupa password kots.
Dahsyiatt tak dahsyiatt . Okay skip semua part yang takpenting lagi membebel tuhh .

Okay entry harini nak sembang pasal study week . Weehuuuu .
*menari hulaa hulaa*
Almaklumlah , first year sebagai student IPTA katakan . Selama ni kat sekolah minggu exam tulah aku rangkumkan sebagai minggu study week . 
*senyum lebar , jangan tiru aksi ini*

Perjalanan minggu study week saya dimulakan dengan penuh kebahagiaan .
Tido tidooo dan tidoo sampai satu tahap , dah give up . Dah penat tido . So bangun , 
buat kerja then guess whatt ? Tido balik . *serius jangan buat perempuan comel ni jd bini*

Tetiba semalam , 
semalam lah kann . Insert date sikit -> 3/11/2014
Tengahari sampai pukul 4 something teman kak ada pergi potostat her kajian tindakan thingy .. 
Serius tengok macam byak sangat benda nak settle . Auch . Mila pun akan tempuhi benda and nasib yang sama nanti . Grr . Taksudi . *Cari time machine dalam laci meja*
Lepas sesiap semua , kami berdua buat plan memeranjatkan ,
untuk ke Pantai .... Jyeahhhh . 
Unfortunately both of us memang xde idea or maps dalam otak cemana nak pi pantai .
Nak ke penang terus memang sangat jauh ditambah pula kami hanya perempuan , poket nipis , dan esoknya ada kelas tambahan .
Maka tempat TERDEKAT ... TERDEKAT lah sangat , Pantai Merdeka .
Tapi kan , 
Macamana nak pergi . Naklalu jalan mana ? Huorrghhh . Takde idea .
So , kami berdua pun mengambil keputusan untuk menumpang ihsan daripada mereka yang dengar khabarnya nak pegi jugak tu .
Kelamkabut bersiap , solat Asar semuaaaa . 
And then cabut lepas Asar tu. 
Janji Melayu .. *erk skip part tu . hudoh sangat nak cerita pun*

Nmpak tak muka bohsanngg tunggu mamat bunga bunga tuh semua bersiap .
Tapi takleh merungut banyak , kamikan nak mintak depa tunjukkan jalan yang lurus dan benar . * rujuk gambar dibawah*


*Sambung balik bila jalan cerita kembali stabil*
Huhh . Jam nyee jalan . (Jalan kat area sungai petani mmg selalu jam bukan sebab nak pi pantai merdeka tu jam . bukan okay)

Huihhhhh .
*awas ini part sensored*
Pemandu depan tu pulak laju semacam . Sekehh jepgi .
Tanpa memberi warning memecut ibarat kerasukan *ini bukan gua cakap , adik dia cakap*
Heh ,
Konboiii lah sangat , konon . Okaylah . Takdelahh macam nak konboi sangat , cuma taktahu jalan . Atleast please , please tunjukkan jalan yang lurus dengan ikhlas . Jangan memecut laju lupa kat kami insan comel di belakang ni *merepek sudaaaahhh*

Sesampai atau bahasa Malaysianya , setibanya kami disana , tempat pertama tuju ... Opkoz tepi pantai youuu . Pantai Merdeka *acer nyanyi sikit .. ku ukir namamu .....*

Walaupun agak hampa , terkilan , frust , kecewa lagi tertekan dengan keadaan pantai yang tidak begitu pantai , kami tetap meneruskan aktiviti bergambar kami . Atuddia . 

(Atleast , nama tempat tu Pantai Merdeka . Walaupun mana pantainya pun eden taktahu) 

Thanks kak Ada sebab bawak jenjalan . 
Muahhh xoxo .
Nanti kita pergi jenjalan lagi tau . See you guys soon . 




Menu pantai merdeka kirim salam . Assalamualaikum . :)