" K a r m i l a "

ONLINE DIARY

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here






Tentang Moody .}
Wednesday, 14 January 2015 | 21:14 | 0Comment









Hai semua *lambai tangan , muka moody*

Kenapa moody ? Entahlah , i dont know why i am having this kind of mood swing . Sama ada kena diabetes or maybe something yang mengganggu . Alhamdulillah . Mila masih boleh senyum and overcomes this mood swing bila depan kenkawan . Ohh . Bukan apa , takut nanti diorang terasa hati pulakkan . Padahal diorang taksalah apa pun . *Senyum segaris . *


Okay , macamana korang overcome korang punya moody tu ya ? Haaa . Teringin jugak nak tahu nihh . Mila kalau moody je , ni adalah beberapa perkara yang Mila buat :
 
1) Cuba jauhkan diri dari punca MOODY . Haha . Kalau moody dengan manusia , jauhkan diri kejap dari manusia tu . (Kejap ke lama tu bergantung kepada tahap perasaan ketika itu ) . Kalau dengan BUKU pulak , memang tutup buku .. Simpan kemas-kemas . Pedulikan . Takyah ambik tahu .
 
2)  Jumpa 'DIA' . Yeahhhh . Part ni mesti korang tertanya-tanya siapa DIA tu ... Haha . Tekalahh !
Ekceli DIA bagi Mila adalah Allahu Rahman . Entah kenapa kalau moody tu , serba tak kena .. Bila jumpa je dia . Air mata tu non stop . Haaa , Serius . Lepas date dengan DIA , kalau rasa masih ada saki baki perasaan tak stabil tu , haaaa .. Capai pulak surat cinta DIA . Perghh , kalau baca terjemahan tu kan .. yang sometime tu macam kena je dengan apa yang hati tengah dok rasa tu . Hmmm . Sekali lagi teriak . Kikih . Selalunya Mila buat ni kalau malam lah ..
 
3) Kalau siang hari Mila selalunya akan lepak dengan Mr K&T . Siapa tuuu ? Hahah . Encik KatilTilam laaa . Haha . Kalau tengah moody tu , rasa nak nanges tapi takmau keluar air mata tu , hmmm . Mila akan lepaklah dengan Mr K&T sambil dengar lagu . Time tu , tak kira dah lagu nasyid ke rock ke jiwang ke semua sedih . Pernah jugak nanges masa dengar lagu Linkin Park . Erk . Apakah ?
 
 
4) Then lepas penat menangis dengan lagu tu , tido pun adalah salah satu terapi tau ... Hah , jangan taktahu okay ? Kena tahu . Lagi lama lagi tenang . Hah jangan sampai skip 5waktu Solat sudahhh . Hihi  *Kalau terskip tu sebab lena sangat terapinya , maka jangan lupa Qada'*
Cakap macam pengalaman ade jeee . Hihik . Takder lah mana ade , mana ade .......... 
*Batuk kuat-kuat*


Tapi apapun , Mila menasihati diri sendiri .Macam kak Timah kata," Cuba cari dan pandang dengan hikmah " . Because everything that ever happened to us , semuanya Allah dah atur and Allah dah susun beserta hikmah . Kann , so Cik Mila akan mempositifkan diri dengan gigih . Well , Mila harap dapat jadikan diri ini lebih lebih dan lebih positif dari sebelumnya . Doakan Mila tauuu . *Sengihhhh*
 
Berbalik semula kepada mood takmenentu ni , apa hikmahnya ye . Punca tu dah dapat agak , cuma tak dapat nak share kat sini . Nak tahu kena email Mila lah tauuu : meyllaqameyla@gmail.com
Haha , mesti takde yang nak tahu . So takyah tahu lah kan . Yang penting sekarang ni , everything yang berlaku tu ada hikmah . Rileks lah hati , jangan mudah sangat negatif . Rezeki masing-masing Allah dah tulis dah tau . Haa , taksah kalut , taksah doq pikir sangat . Serah pada Allah . Hihi . Tu pulak ayat Sahabat Mila . Hehe . Banyak betul lah  tarbiyyah yang datang tahun ni . Cuma diri ni ja takberapa nak terima lagi . Tengah usaha ni . Loadingggggggggg .



Nanti akan menulis lagi . Bye