" K a r m i l a "

ONLINE DIARY

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here






Jalan Jalan Ronda Ronda Pulau Pinang .}
Sunday, 21 June 2015 | 00:47 | 2Comment



Selamat datang ke Blog ANA JAMILA .
Hai . Lama sungguh tak cotcetcotcet kat sini ..
Baiklah , sempena dengan kebohsanan diri ini .
DAN
Bersesuaian pula dengan tajuk di atas maka saya akan menceritakan kisah saya berjalan jalan beronda ronda di Pulau Pinang .
Al maklumlah , Mila sekarang belajar di IPG Kampus Sultan Abdul Halim , Sungai Petani , Kedah Darul Aman .
Haha.Tahu ke kat mana Sungai Petani ini terletak sebenarnya ???
Pernahkah anda mendengarnya ? Sidang pembaca sekalian (macam skema plak !)
Sungai Petani ni takjauh pun daripada Bukit Mertajam atau Kepala Batas , Pulau Pinang . Jadinya kalau kita proceed ke depan lagi maka bertemulah kita di George Town :P

Ni peta sikit kita kasikk bagi awok semua nampak dengan jeles  jelas ... Hihi . Jeles takkk ? 
Btw makesure duit masyuk untuk isi minyak full full okayy :)
http://w0.fast-meteo.com/locationmaps/Sungai-Petani.10.gif


Haa . Nampak tak tuuu .. Sungai petani . Nampak tak George Town . Cer ukur gune pemaris atau bahasa kampung saya , "ruler"  dekat gambor ni .. berapa cm ?
Haa dekat , kan ? Well . I dont lie . :)))

Memandangkan Mila terikat dengan peraturan kampus , so Mila takdapat masuk kawasan kampus selepas pukul 11 Malam . Mila pulak sayang duit nak bayar hotel . So semua tempat ni Mila melawat dalam keadaan RUSHING . HAHA . Tapi Mila pergi Penang tu 2 Kali .

Kali pertama
  • Nature Park
  • Tepi Pantai
  • Bukit Bendera
Kali kedua
  • 3D Art Museum
  • Street Art
Antara tempat yang Mila pergi :



 

Pulau Pinang Nature Park .

Tengah Hari pose tepi pantai untuk nampak macam cite omputehhh . huahaha.

Confuse . Masuk hutan pakai lawa lawa , tak kotor ke ?


Bukit Bendera .



Rasa macam hero sebab buleh lompat masuk dalam ni . Aish ! Kagum dengan diri sendiri sebab muat :P







Kali kedua pulak ,, pergi muzium 3D :)
Nak masuk tu bukan free kayh .. Banyak hudoh korg nak free .
Kalau nak free buat muzium sendiri kayh . RM 15 per person . Okaylah ...
Dah teringin sangat buleh lah cuba-cuba masuk .


Muzium 3D .

Paling seram ialah bile mende seram kite gelak . Erk . Tapandai belakon :'( Buleh lagi bergelak .


Street Art

lepas pergi muzium tu , kita akan dapat peta tauuu >.< haaa dari peta tu kita akan tau kedudukan art-art tuu . Hmm malas nak post sbb masa tu mmg dh serabai . Penat berjalan .
Penang kan busy and susah nak dapat parking . So kami amek keputusan park kereta kat area masjid Kapitan Keling . Then berjalan kaki merata alam berpandukan sekeping peta . Masa tu lah Mila menyedari yg Mila mmg fail dalam membaca peta . Blurrrrp . Kite follow jelah pemandu pelancong tu . Mujur pergi reramai . Takleh bayangkan kalau pergi sorang ... Mesti xjumpe jalan pulang .


Dan mama akan mendendangkan lagu ,

Pulanglaaa , ku merindui mu sayang .. ku menanti mu di hari raya :'))

Okay dats ols nak kongsi . Haha . Takbanyak explaination pun kanns .
Tapi if ade apa apa nak ditanya bulehlah email mila .

meyllaqameyla@gmail.com

mention ur name kayhh . in shaa Allah kalau online i reply lelaju uols ,,


Tengah Hari pose tepi pantai untuk nampak macam cite omputehhh . huahaha.

Confuse . Masuk hutan pakai lawa lawa , tak kotor ke ?


Bukit Bendera .



Rasa macam hero sebab buleh lompat masuk dalam ni . Aish ! Kagum dengan diri sendiri sebab muat :P







Kali kedua pulak ,, pergi muzium 3D :)
Nak masuk tu bukan free kayh .. Banyak hudoh korg nak free .
Kalau nak free buat muzium sendiri kayh . RM 15 per person . Okaylah ...
Dah teringin sangat buleh lah cuba-cuba masuk .


Muzium 3D .

Paling seram ialah bile mende seram kite gelak . Erk . Tapandai belakon :'( Buleh lagi bergelak .


Street Art

lepas pergi muzium tu , kita akan dapat peta tauuu >.< haaa dari peta tu kita akan tau kedudukan art-art tuu . Hmm malas nak post sbb masa tu mmg dh serabai . Penat berjalan .
Penang kan busy and susah nak dapat parking . So kami amek keputusan park kereta kat area masjid Kapitan Keling . Then berjalan kaki merata alam berpandukan sekeping peta . Masa tu lah Mila menyedari yg Mila mmg fail dalam membaca peta . Blurrrrp . Kite follow jelah pemandu pelancong tu . Mujur pergi reramai . Takleh bayangkan kalau pergi sorang ... Mesti xjumpe jalan pulang .


Dan mama akan mendendangkan lagu ,

Pulanglaaa , ku merindui mu sayang .. ku menanti mu di hari raya :'))

Okay dats ols nak kongsi . Haha . Takbanyak explaination pun kanns .
Tapi if ade apa apa nak ditanya bulehlah email mila .

meyllaqameyla@gmail.com

mention ur name kayhh . in shaa Allah kalau online i reply lelaju uols ,,


newer post older post